Wow! Pentru inceput asta pot spune. Baiatul meu mi-a zis: mama cum poti vorbi despre mancare fara macar sa o gusti? Eu spun ca am avut dreptate sa ma indragostesc de aceasta mancare chiar inainte s-o gust, fiindca vazand maiestria cu care este pregatita, nu are cum sa nu fie buna. In primul rand, cine a inventat metroul a fost un om destept. Pentru un traseu de doua ore si jumatate, timpul cu metroul s-a scurtat la doar o ora, din casa pana in restaurant. Dupa ce iesi din metrou la statia Jiului, mai mergi cam cinci minute, printr-o zona rustica. Sa nu uitam ca, pana de curand, era marginea Bucurestiului, fara blocuri multe, doar cateva razlete.
La intrare ne-a intampinat un barbat 100% coreean. Fiica mea s-a repezit sa-l intrebe, in limba engleza, in ce limba doreste sa comunicam. Tipul i-a raspuns (putin mirat): �Romaneste !� Ne-a imbiat sa urcam scarile la etaj, dupa ce a sunat la o sonerie. Sus, un ospatar (roman), ne-a invitat sa luam loc la masa si ne-a adus meniurile. Bineinteles ca am ales ce am crezut noi (meniul era explicit si in romana si avea poze la prezentare). Cand am comandat, ospatarul foarte politicos ne-a sugerat sa luam si altceva. Bineinteles ca am acceptat bucuroase recomandarile unui cunoscator.
Am comandat pe langa orez:
Dubu Kimci, adica tofu, legume, carne de porc, kimchi picant. La acest fel am mai avut salate din partea casei: cartofi pai inabusiti cu legume, ton cu legume picant, kimchi, dovlecei inabusiti cu legume, pane de legume.
Kimbap, adica rulouri de orez, legume, sunca, alge, ou, castraveti, morcovi, susan si sos de soia cu ceapa verde. Noi numim acest fel sushi coreean.
A, era sa uit: preturile. Intr-adevar, sunt un pic peste masura noastra, dar pot spune ca trei persoane (a treia a mancat ce am luat la pachet) s-a saturat bine cu ceea ce am comandat si ne-a costat, impreuna cu berea si apa, 212 lei.
Mult? Putin? Ramane sa decideti si voi. Va invit pe toti la Korea House in Bucuresti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu